КНСБ иска среща на тристранката заради предложенията на БСК

КНСБ иска среща на тристранката заради предложенията на БСК | StandartNews.com

Хасково. КНСБ е заявила желанието си за спешна среща на Националния съвет за тристранно сътрудничество.

Повод за разговорите, които ще се състоят още следващата седмица са предложения на работодателските организации за облекчаване на административната тежест на бизнеса, които Българската стопанска камара изпрати до вицепремиера по икономическите въпроси Даниела Бобева.

"Това са скандални предложения. Те не идват от самия бизнес, а са желания на Божидар Данев", коментира в Хасково президентът на КНСБ Пламен Димитров. Той определи предлаганите промени като „Неприемливи, ретроградни и категорично непоносими за българския работник". Според Пламен Димитров отношенията между бизнеса и работниците са трудово-правни режими, в които се регулират права и интереси и всяко набъркване в тях на държавата води до нарушаване на тези права.

КНСБ ще настоява по време на тристранката правителството категорично да заяви своят апозиция по направените от БСК предложения за промени. „ Ако не чуем от кабинета твърдо да заяви, че тези предложения са неприемливи, ние ще преосмислим нашето отношения към правителството и нашето партньорство, мястото и участието ни в съвета.", казва още Пламен Димитров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай