Книги за смет на "Славейков"

Книги за смет на "Славейков" | StandartNews.com

София. Площад "Славейков" се изпълни с опашка от желаещи да разменят своите отпадъци за безплатен талон за над 35 книги. Неделната инициатива за рециклиране на боклука е организирана от ЕКОПАК, книжарница "Orange" и фондация "Кредо Бонум".

От 11 до 14 часа всички, които желаят можеха да предадат килограм пластмаса. В замяна на старанието на хората организаторите раздаваха един безплатен талон за хартиена или електронна книга. За рециклаторите, които са събрали повече от 2 килограма, организаторите даваха допълнително талонче.
 
“Книгата е бонус - да прекарат повече време с книга в ръка, но не сме очаквали толкова голям интерес. Много хора оставиха боклуците, без да искат книгата, за да не чакат на опашката казаха, моля ви, рециклирайте ги, коментира за "Медиапул" Симеон Василев от фондация "Кредо Бонум“.

Оказва се, че до 14  часа организаторите на кампанията "Книги за смет" не успели да приемат сметта на множеството софиянци, които чакат на опашката на "Славейков".

Голяма бе и върволицата пред книжарница "Оrange" където сдобилите се с талонче трябваше да се наредят отново, този път, за да получат желаното от тях заглавие.

Социалните мрежи пък се напълниха със снимки от опашката на площад "Славейков". Чакащите коментираха и пускаха фотоси, за да се похвалят колко смет са събрали.

Организаторите са категорични, че инициативата им ще продължи и за в бъдеще, като догодина ще обхване повече градове в страната.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай