Кметовете от Хасковско молят МС за укпрепването на Марица

Кметовете от Хасковско молят МС за укпрепването на Марица | StandartNews.com

Кметове на общини от Хасковска област ще изпратят становище до Министерския съвет с молба да се кандидатства по европейската програма "Солидарност" за укрепването на коритото на река Марица.

Това стана ясно след среща на местната власт и депутатите от региона, организирана от Регионалното сдружение на общините „Марица".

Срещата бе закрита за журналисти, за "да се избягнат популистки и политически изказвания пред камерите, в името на деловата работа", обясниха организаторите.

На нея не присъстваха представители само на Ивайловград, Симеоновград и Тополовград, където зимната обстановка е сериозна. В разговорите пък се включиха четирима хасковски народни представители: Слави Бинев от ПФ, Евгения Ангелова от ГЕРБ, Борислав Иглев от БДЦ и Чавдар Георгиев от БСП.

Целта на разговорите са били в посока обединяване на усилията на местната власт и депутатите за решаване на проблемите на областта.

След срещата Бинев пое като личен ангажимент и като председател на парламентарната комисия по европейските фондове информацията за европейските програми и възможностите за кандидатстване ще достигат максимално бързо до кметовете от региона на Хасково.

От останалите депутати Борислав Иглев от БДЦ е поел ангажимент да помага за укрепването на два моста в Маджаровско и два в хасковска община.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай