Кметът в с. Брезница е ясен преди изборите

Кметът в с. Брезница е ясен преди изборите | StandartNews.com

Благоевград. В навечерието на частичните избори за кмет на 24 ноември в най-голямото гоцеделчевско село Брезница цари пълно спокойствие. Няма предизборни срещи, няма плакати, няма купуване на гласове. Защото още преди месец стана ясно кой ще командва селището, в което има 3184 избиратели.

Служител на „Български пощи" ще е новият кмет на местните хора. 41-годишният Иса Сакали от ДПС е единственият кандидат, който ще участва на изборите в неделя. Само той се регистрира в Общинската избиратена комисия в Гоце Делчев преди да изтече крайният срок. Заявки за участие във вота имаше от БСП и ГЕРБ, но двете партии така и не се решиха да се борят срещу ДПС заради предизвестения резултат в полза на нейния кандидат.

Съгласно закона избори ще се проведат, въпреки че има само един мераклия за кметския стол. Достатъчно е кандидатът да събере поне един глас в своя подкрепа, за да бъде избран. Това означава, че само Сакали да пусне валидна бюлетина за себе си, то той ще бъде легитимно избран. До изборите се стигна, след като досегашният управник Иса Хаджиали подаде оставка, за да работи като преподавател по биология в Софийския университет.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай