Кметът на Видин: Гласувайте за историческата крепост "Баба Вида"

Кметът на Видин: Гласувайте за историческата крепост "Баба Вида"  | StandartNews.com

Кметът на Видин Огнян Ценков призова съгражданите си да гласуват за историческата крепост „Баба Вида", за да излезе победител в кампанията на вестник "Стандарт" "Чудесата на България". В момента средновековната твърдина е на второ място в класацията за най-интересните природни и исторически забележителности у нас. Гласуването ще продължи до 21 декември, когато резултатите ще бъдат обявени в специално предaване на БНТ.

Със своята забележителна история нашата крепост има всички шансове да оглави класацията, каза Огнян Ценков. През последните години тя е била посещавана годишно от 50 000 наши и чужди туристи. Близо 10 000 чужденци са спрели с круизни кораби по Дунав, за да я видят. Те са от Европа, САЩ, Австралия.

През последните години общината полага усилия за социализирането на средновековната крепост. В нея се организират театрални представления, концерти, средновековни фестивали. В конферентната и зала местната власт посреща своите най-скъпи гости. В Срацимировата кула посетители могат да дегустират вината на местните изби.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай