Кметът на Добрич изпрати съболезнователен адрес до френското посолство

Кметът на Добрич изпрати съболезнователен адрес до френското посолство | StandartNews.com

Добрич. Кметът на Добрич Детелина Николова изпрати съболезнователен адрес до френското посолство, съобщиха от пресслужбата на кметството.

"От името на обществеността на Добрич и лично от свое име поднасям нашите искрени съболезнования за невинните човешки жертви на терористичния акт срещу френското сатирично издание „Шарли Ебдо" в Париж", пише до френския посланик Н. Пр. Ксавие Лапер дьо Кабан Николова. В адреса тя изразява съпричастността на добричлии към френския народ и осъжда категорично посегателството върху човешкия живот, независимо от идеологията, вярата или убежденията, довели до кървавия атентат.

„Свободата на словото е важен фактор за развитие на демократичните ценности в Европа и по света и ние заставаме твърдо зад журналистите, които изпълнят професионалния си дълг и са мерило за европейска демокрация. Оставам с надежда, че ще предадете на Вашите сънародници нашата подкрепа на семействата на жертвите и нашата убеденост, че заедно можем да се изправим и да се противопоставим на тероризма не само във Франция, но и в цял свят", заявява добричкият градоначалник.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай