Кметъла върти агнешки кебап със Сидония Радева навръх Гергьовден

Кметъла върти агнешки кебап със Сидония Радева навръх Гергьовден | StandartNews.com

Добрич. Навръх Гергьовден купон ще се вихри на мегдана в Каварна, когато морската рок-столица празнува своя празник. За "Стандарт" кметът Цонко Цонев разкри, че по обяд той лично заедно с победителя от кулинарното шоу "Lord of the chefs" - Сидония Радева, на площада в града ще приготвят агнешки кебап. "Агнето, което приготвим след това ще го раздадем. То дарено за празника на града от фермата в каварненското село Видно. Агнето е 25-килограмово и е от специалната порода Ил дьо франс, която руският инвеститор отглежда за производство на месо" - разкри още Цонев.

По обяд група "Аналгин" ще радва гостите на събитието със своите изпълнения. По традиция празникът на града ще премине под знака на рока. Ден преди Гергьовден, в Каварна пристига Джо Лин Търнар, добил световна слава като вокалист на "Рейнбоу", но пял за кратко и с легендите от "Дий Пърпъл". Вечерта на 6 май Търнър ще изнесе концерт с групата си за гостите и жителите на града, който ще завърши с голяма заря.

Ден преди празника на Каварна - 6 май, Кметъла е договорил участие на други двама изпълнители - Веселин Маринов и Тони Димитрова, които ще изнесат концерт от 19 часа на Великден отново на площада в Каварна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай