Кмет забрани автомобилите в Стария Добрич

Кмет забрани автомобилите в Стария Добрич | StandartNews.com

Добрич. Приключи работата по проект „Йовковият Добрич-съвременна туристическа дестинация", съобщават от община Добрич. Във връзка с това кметът Детелина Николова издаде заповед за забрана на движението и зареждане на търговски обекти с МПС на територията на АЕМО Старият Добрич.

Проектът бе финансиран по ОП "Регионално развитие" и Етнографският комплекс подлежи на мониторинг през следващите 5 години. За всички нанесени щети общината ще търпи финансови санкции, поради което се въвежда забраната, обясняват от общината. На нарушителите ще бъде търсена административно-наказателна отговорност.

Заключителната пресконференция се предвижда за 2 септември 2013 г. По време на пресконференцията ще се представят резултатите от изпълнените дейности. Ще се презентира и велосипедна система, закупена със средства по проекта. Съвместно с присъстващите ще се демонстрира начинът на използване, както и ще се тества маршрута чрез велосипеден тур, обикалящ петте музейни обекта, свързани с живота и творческата дейност на писателя Йордан Йовков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай