Кмет пише патриотична тетрадка за Левски

Кмет пише патриотична тетрадка за Левски | StandartNews.com

Кметът на Перник Вяра Церовска се включи в инициативата на шестокласници от пернишкото основно училище „Св. Иван Рилски" в навечерието на годишнината от гибелта на Васил Левски да напишат свои патриотични тетрадки със стихове за Апостола. Като всеки от учениците в училището и тя е получила тетрадка със своето име и вече е преписала в нея част от стиховете, които децата преписваха в седмицата преди важната дата. Тя присъстваше на честването в училището, което стана кулминация на всичките патриотични инициативи и застана редом до шестокласниците на тържествен пост пред портрета на Апостола и националния трибагреник.

Всички деца и гости на честването получиха флагчета с надслова на проявата "И знаме, и олтар!", като материален знак на родолюбието им.

Училищното ръководство отличи най-активните участници в конкурсите и състезанията като връчи грамоти и предметни награди на определените от специална комисия. Освен патриотичните тетрадки децата правиха табла и компютърни презентации и се включиха в рецитаторски конкурс с два етапа. Честването завърши с хорово произнасяне на клетвата на Левски, водена от представители на дружество „Традиция".

Патриотичните тетрадки ще бъдат попълвани и със стихове за Освобождението, а пернишкият кмет ще продължи участието си в инициативата на шестокласниците.

Местното общинско и държавно ръководство в Перник присъства на заупокойен молебен за Левски в градския храм „Св. Иван Рилски" и заедно с представители на политическите сили и гражданството поднесе цветя и венци пред бюст паметника на Левски в центъра на града.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай