Кмет открива нов спортен комплекс в Стара Загора

Кмет открива нов спортен комплекс в Стара Загора | StandartNews.com

Стара Загора. Нова спортна площадка зад централна поща в града, която спокойно може да бъде наречена комплекс, ще бъде открита в събота от старозагорския градоначалник Живко Тодоров.

В новите спортни съоръжения са инвестирани над 230 хил. от общинската хазна. Комплексът включва ново футболно игрище с изкуствена трева, висока 6 м ограда и трибуни за 250 човека. До него е монтирана модерна система за стрийт фитнес по идея на именития ни гимнастик Йордан Йовчев. Феновете го нарачит "свойски гимнастически салон на открито".

Изградени са и две фитнес-площадки с детски фитнес-уреди и комбинирано детско съоръжение за по-големите деца, както и детски кът с люлки, катерушки и клатушки за най-малките. Оформен е и уютен кът за отдих на родителете и децата с пейки. Фитнес-площадките са покрити с каучукова ударопоглъщаща настилка, а край пясъчника са оформени и зелени площи.

Комплексът ще бъд открит официално в събота сутринта с демонстративен футболен мач между отбор на обищнарите, воден от кмета Живко Тодоров и спортен клуб „Ракета" от близкото с. Богомилово, което стопанисва подобен коплекс.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай