Кмет колабира в жегата

Кмет колабира в жегата | StandartNews.com

Кметът на Варна Иван Портних едва не припадна от жегите по време на честването на 178 години от рождението на Васил Левски. По време на церемонията той загуби равновесие и се олюля, но хората до него го задържаха и му помогнаха да стигне до близката пейка, където го поляха с вода. Градоначалникът отказа категорично линейка и спешна медицинска помощ.

След като се свести, Портних поднесе венец на паметника на Апостола. Обяснението за временното му неразположение е жегата и задължението на официалните лица да носят костюми на подобни церемонии. След честването на годишнината кметът е отишъл в общината и е провел планираните преди това работни срещи, казаха от екипа му.

Във Варна термометрите отчетоха 31 градуса на сянка. Най-горещо беше в Благоевград, Ямбол и Видин, където живакът достигна 36 градуса. В част от градовете по нареждане на кметовете се раздаваше минерална вода. Голяма част от хората обаче още сутринта напуснаха градовете и избягаха от жегите край язовири и вили в планините и край морето.

Жегата спря пък камионите към Кулата. От агенция "Пътна инфраструктура" обявиха, че се ограничава движението на тежкотоварни автомобили над 20 тона по път I-1 Благоевград - Кулата, в района на град Сандански. По време на забраната камионите изчакват извън шосето. Ограничението не важи за камиони, които превозват опасни товари (ADR), живи животни, бързоразвалящи се храни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай