Кмет и губернатор в битка кой да ремонтира култов часовник

Кмет и губернатор в битка кой да ремонтира култов часовник | StandartNews.com

Стара Загора. В люта битка кой да възстанови замлъкналия от доста години стар часовник на кулата пред централната поща влязоха старозагорският градоначалник Живко Тодоров и старозагорският губернатор Живка Аладжова. Пръв подема инициативата кметът Тодоров.

В края на февруари той е поискал с официално писмо до съсобствениците на сградата – БТК и Български пощи, разрешение общината да поправи часовника. Ремонтът изсиквал демонтаж на часовниковата камбана, която била счупена, и след това по нея да се отлее нов калъп. От частната БТК отговарят още в началото на март и не възразяват общината да поправи часовника. От държавните Български пощи обаче мислят дълго и отговарят едва на 9 юни, понеделник. „Постъпило е писмо със същото намерение и от областния управител", посочва аргументите си за безумния отказ регионалният шеф на Български пощи Христо Панайотов.

„Областният управител, като представител на държавата, може да предприеме конкретни действия за осъществяването на цялостната инициатива, тъй като собствеността е държавна. Ако кметът има желание, нека да обединим усилията си, за да се направи нещо полезно за хората", поясни светкавично ревността си губернаторката Аладжова.

Тази битка между кмет и губернатор кой пръв да направи добро на старозагорци е похвална. Стига датата на спора да не беше 9 юни. И да не миришеше така остро на предсрочни избори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай