Кмет и губернатор подписаха споразумение

Кмет и губернатор подписаха споразумение | StandartNews.com

По време на редовното заседание на Областния съвет за развитие в Пиринско кметът на община Банско Георги Икономов подписа споразумение за комплексно административно обслужване с областната администрация. То е част от въвежданата държавна политика за предоставяне на качествени услуги за гражданите и бизнеса чрез улесняване на достъпа и времето за обслужването им от администрациите.

По този начин в кметството в Банско граждани ще могат да подават заявления за предоставяне на услуги от областна администрация, които ще бъдат придвижвани по служебен път, без да се налага на заявителите да пътуват до Благоевград.

Комплексното административно обслужване се въвежда с промени в Административно - процесуалния кодекс и Наредбата за административно обслужване, приета през месец април. Основната цел на реформата е поставянето на клиента на първо място и облекчаване на административните изисквания при предоставянето на услуги – да се организира обслужването, така че да се изискват все по-малко документи при заявяването им и да се предоставят различни канали за заявяване – по пощата, по електронен път и на място.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай