„Клубът“ възкреси спомени от миналото

„Клубът“ възкреси спомени от миналото | StandartNews.com

„Клубът" – така нарекоха тематичната си фотоизлажба 10-ина старозагорски майстори на обектива, която бе открита тази вечер в градската зала „Байер". Някога те правят първите си крачки в необятния свят на фотографията в един самодеен кино-фото клуб в Града на липите. Днес доста от тях продължават да си изкарват хляба с фотоапарата, но за повечето това е само увлекателно хоби. Като арх.Людмила Манолова, която живее в Париж и бе изпратила своите уловени мигове от световната културна столица. Стана ясно, че приятелско „На добър час" изложбата са пожелали от Австрия и отвъд океана, от далечна Атланта, САЩ, други бивши членове на „Клубът". Това име след тази изложба очевдно ще стане нарицателно.

„Момчета, къде сте крили досега тези шедьоври?" – попита съвсем сериозно доайенът на фотографите в региона Кольо Пейчев, възпитаник на същия този кино-фото-клуб. Бачо Кольо, както го наричат свойски младоците, се засели в казанлъшкото с. Ръжена и вече, прехвърли 80-те. Но продължава да слиза в дълбините на художествената фотография със същия младежки хъс от онова време. Неговата дума тежи като камък и няма как да не се поласкани от високата му оценка доста по-младите му колеги от онова време, наредили своите чернобели и цветни спомени от вчера и днес.

Шефката на общинския отдел „Култура" Диана Атанасова и казанлъшкият топфотограф Бедрос Азинян поздравиха старозагорските фотографи, възкресили спомена за едно начало, с чудесната изложба.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай