Китайски фенер изпепели 200 дка защитена растителност

Китайски фенер изпепели 200 дка защитена растителност | StandartNews.com

И в Добричко през нощта срещу четвъртък е планал пожар, съобщиха от полицията. За „Стандарт" ръководителя на областната дирекция на огнеборците инспектор Дарин Димитров разказа, че сигналът за лумналия огън е бил додаден в 22.36 часа на тел. 112, като позвънилият гражданин е казал, че китайски фенер е подпалил суха тревна растителност в района на защитената местност Шабленско езеро.

Веднага на място са пристигнали огнеборци, които четири часа се борили с огнената стихия. „Заради сухото време и вятъра огънят се е разгорял и разпрострял много бързо, като се е движел в посока към военното поделение. В крайна сметка колегите са локализирали пламъците и към 2.00 часа през нощта пожарът напълно е бил потушен" – разказа още Димитров. Въпреки това през цялата нощ на мястото на инцидента е имало дежурна пожарна кола. Пожарникарите са успели да спасят 3 хил. дка защитена степна растителност, както и 10 сгради.

Пламъците са унищожили 30 дървета и 200 дка степна растителност. Причините за възникването на инцидента са в процес на изясняване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай