Къщички за книги и в Благоевград

Къщички за книги и в Благоевград | StandartNews.com

Благоевград. Община Благоевград се включва в Националната инициатива под патронажа на президента Росен Плевнелив „Чети с мен, доведи приятел".

Празничната програма ще започне в неделя от 10.30 часа на площад „Георги Измирлиев". Тогава официално ще бъдат открити 15 къщички за книги под мотото „Прочети - замени". Рецитал, занимателни игри, музикална програма, викторина и щафетно четене ще са част от събитиетои. За доброто настроение на присъстващите ще се погрижат творци от различни училища и детски центрове.

15-те къщички за четене в Благоевград ще бъдат разположени на възлови места в града - пред сградата на общината, в градската градина, на „Моста на влюбените", на алеята покрай реката, при новия парк срещу кампусите на Американския университет, в парк „Бачиново", на главната търговска улица, пред Окръжен съд, на пл. „Македония", при детските площадки до НАП, пред V-то СОУ "Георги Измирлиев", в жк.„Запад" и в парк „Ловен дом". Всяка една ще носи свое отличително име. Желаещите читатели могат да заемат книга по свой избор, като за целта трябва да я заменят с една от личната си библиотека.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай