Кърджалийци станаха част от предизвикателството „Чети с мен!"

Кърджалийци станаха част от предизвикателството „Чети с мен!" | StandartNews.com

Празник на книгата и четенето организира Регионална библиотека „Никола Вапцаров" Кърджали. Така градът край Арда се присъедини също към Националната кампания „Чети с мен", която има за цел да поощри четенето и да акцентира на важната роля на духовността в съвременния живот.

В новия парк „Арпезос - Север" кърджалийци станаха част от предизвикателството „Чети с мен!". Авторката на детски книжки Маргарита Павлова първа се срещна с малчуганите, за да им разкаже за любими приказни и литературни герои. На призива на кърджалийската библиотека "Донесете любимата си книга! Нека покажем, че Кърджали чете и обича четенето!" с малките читатели се срещна и поетът Иво Георгиев, който бе дошъл заедно с двамата си сина Стефан и Калоян. Към тах се присъединиха и други местни творци.

Проявата се организира с подкрепата на Община Кърджали. "Чети с мен" е инициатива на президента на България Росен Плевнелиев и се организира с подкрепата Министерство на образованието, Асоциация "Българска книга", Съюза на народните читалища, Българска библиотечно-информационна асоциация, фондациите "Глобални библиотеки" и "Детски книги" и сайтовете "Аз чета", "Книголандия", сподели за „Стандарт" Уляна Ганева, директор на РБ"Н. Вапцаров" Кърджали.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай