Кърджалийски скаути с плакет от Международен лагер

Кърджалийски скаути с плакет от Международен лагер | StandartNews.com

Кърджали. Кърджалийските скаути получиха плакет за безупречно представяне по време на участието им в Международния скаутски лагер в Гаазиосман паша, Истанбул. Групата от 57 деца беше там от 15 до 21 юли.

На среща с градоначалника Хасан Азис, която започна със скаутски поздрав, тийнеджърите разказаха за интересния живот в лагера и специалните занятия за ориентиране в непозната местност, по алпийско катерене, плуване, стрелба с лък, яздене на кон. Освен с плакет кърджалийските скаути са наградени и с отличителна значка за събраните точки от различните състезания и постигнатите високи резултати.

„Децата от Кърджали се завърнаха и с много впечатления от забележителностите на Истанбул", разказа ръководителката им Ани Димитрова.

Кметът Хасан Азис поздрави всички и им пожела да запазят приятните изживявания и новите приятелства с връстници от различни страни. За изминалите седем години над 250 деца от община Кърджали са посетили лагера край мегаполиса в южната ни съседка.Тяхното желание е в града край Арда да бъдат положени също основите на скаутското движение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай