Кърджалийки майсторят къпана баница и баклава на кулинарен фест

Кърджалийки майсторят къпана баница и баклава на кулинарен фест | StandartNews.com

Кърджали. Росица Генчева и Мария Панайотова представиха Кърджали на кулинарнен фестивал в Русия. В надпреварата "Владимирский калач" участваха майстори от 14 държави, чийто градове са побратимените с град Владимир.

Особена изненада сред журито и публиката предизвикал фактът, че двете дами от Източните Родопи не са професионално обвързани с кулинарията, а са медицински работници. Най- сериозното изпитание за родопчанки се оказала задачата да приготвят по 30 порции от всяка рецепта в ресторанта на „Олимпийско село" в град Суздал. Всичките им рецепти били предварително избрани, както и продуктите за тях. Подготвили „Пататник", „Тракийска баница", " Родопски сач", „Родопска кавърма"," Запеканка с месо", „Турска баклава" и „Къпана баница".

„Ястията се харесаха изключително, но най-впечатляващи за домакини и гости бяха къпаната баница и баклавата", споделиха Росица Генчева и Мария Панайотова. Българките се чувствали много специални и значими. В целия град коментирали българската вечер Пътуването и участието във фестивала бе със съдействието на община Кърджали.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай