Кърджали с възможност за развитието на търговията и туризма с Богор

Кърджали с възможност за развитието на търговията и туризма с Богор | StandartNews.com

Кърджали има добри възможности да си сътрудничи с сферата на търговията и туризма с индонезийската община Богор. Това обсъдиха на среща кметът на родопската община Хасан Азис и Шарифа София, началник на дирекцията по планиране в Богор.

Една от темите на разговора бе и побратимяването между двете общини. Ако бъде подписан договор, Кърджали ще бъде третият град в България след Варна и Монтана, побратимен с община от Индонезия.

„Индонезия е четвърта по население в света, а в община Богор живеят над 5 млн. души. В района има много водни обекти. Всяка година Богор привличала 2 милиона туристи, но целта е до две години те да се увеличат три пъти", уточниха гостите.

Кметът на Кърджали Хасан Азис подчерта, че Индонезия е една от големите страни, които инвестират активно в Европа и Източните Родопи могат да се възползват от това.

„Когато разстоянията вече нямат значение за културен обмен и развитие на туризма, е важно да намерим допирните точки, по които да си сътрудничим с град Богор, който разполага с неограничени възможности спрямо нашите.Трябва да търсим начин да отговорим на интересите на гостите за износ на храни", заяви кърджалийският градоначалник.Той обясни, че градът край Арда е прекрасно място за инвестиции от Индонезия и че Кърджали може да бъде полезен с опита си в строителството на водни обекти и паркове. Фигури на Рама и Шинта, герои от Театъра на сенките, подариха гостите на кмета на Кърджали.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай