Кърджали с иновативна презентационна техника

Кърджали с иновативна презентационна техника | StandartNews.com

Кърджали. Модерно презентиращо устройство, чийто образ се прожектира върху много ситна мъгла, ще популяризира богатото историческо наследство и природни забележителности на Източните Родопи. Дисплеърът заедно с информационния терминал е на стойност 90 хил. лв. и е доставен от Русия по проект „Съвместна туристическа инициатива/JTI-TARGET", в който участват областите Кърджали, Смолян и Хасково от българска страна, а от гръцка - област Източна Македония и Тракия.

„Ще го използваме основно за туристически изложения и борси, за бизнесфоруми и международни срещи", обясни Събина Сюлюкчиева от областна администрация Кърджали. Устройството е идеално за проектиране на снимки и филми. „Превъртането" на образите става с докосване, а за тяхното открояване служи черна дъска, поставена зад устройството. Използва се пáра, която създава впечатлението за триизмерност на образите.

Туристическа карта, пътеводител, представящ близо 200 исторически и археологически паметници и природни забележителности от всички общини в Кърджалийско и пакет пощенски картички, са другите продукти, създадени по проекта „Съвместна туристическа инициатива/ JTI-TARGET" с Гърция. Рекламните материали ще бъдат раздадени на туристически агенции, хотели и гости.

Усилията на партньорите от трансграничния регион са насочен към развитието на туризма. Част от проекта бе и Фестивалът на модерното изкуство, проведен през юни т. г. в Кърджали. До края на годината предстои обучение на специалисти в туризма.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай