Камионът от инцидента във Върбишки проход не е минавал технически преглед

Камионът от инцидента във Върбишки проход не е минавал технически преглед | StandartNews.com

Камионът, който е превозвал над 30 души и катастрофира във Върбишкия проход, като жена загина на място никога не е минавал технически преглед. Това съобщи министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски в отговор на питане на журналисти при посещението си в Шабла, където даде старт на реновирането на морска естакада. "Проверката на "Автомобилна администрация" показа, че единствено е регистриран в КАТ и оттам този камион не съществува за регистрите на държавата. Дори се съмнявам, че си е плащал данъци и такси" - заяви министърът.

Той изрази съжаление, че за пореден път миналата седмица в страната са станали трагични инциденти, включително и в железниците, със смъртни случаи. "Граждани, смея да кажа недобросъвестни, тъй като на две места са пресичали прелези, които са осигурени с бариери, не знам по каква причина продължават да преминават с превозни средства" - възмути се Московски и призова за повече добросъвестност и спазване на всички правила и закони, за да няма смъртни случаи.

Министърът отговори и на питане за правителствения самолет, като заяви, че той и в момента изпълнява полети, след инцидента с блокиралия колесник при излитане.

"Бяха извършени редица инспекции от швейцарската компания, която сервизира самолета. Бе направена обмяна на доклади със самия производител на самолета във Франция и към момента има разрешение да се ползва. Сменени са редица датчици, осигуряващи блокове, захранващи блокове, които са конкретно свързани с левия колесник, който беше блокирал в отворено положение и се надявам, че повече няма да има такива инциденти" - изрази надежда Московски и почука на дърво.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай