Петък,

Как бургаският кмет привлича европари

От: сс -
243
Как бургаският кмет привлича европари
A
A
A

Кметът Димитър Николов даде пореден отговор защо Бургас успява да спечели пари от почти всички отворени европейски програми у нас. Два дни след като  Министерството на труда и социалната политика обяви началото на кампания за набиране на проекти предложения по Националната програма за достъпна жилищна среда и лична мобилност, градоначалникът събра екипа си на работна среща днес и им нареди да са активни, за да има повече пари за бургазлии от тази програма.

„Има осигурени средства, но сроковете са кратки. Ако сме екип, ще успеем да привлечем по-голям ресурс за Бургас, както направихме при националната програма за саниране, така че трябва да действаме бързо и координирано. Това е шанс за много хора, които не са излизали с години от домовете си, а и голяма помощ за роднините им, които се грижат за тях. На този етап е нужно във възможно най-кратък срок да идентифицираме бургазлиите, имащи нужда от такава помощ и допустими по програмата", каза кметът.

Срокът за подаване на предложенията е от 22 август до 30 септември 2019 г , а допустимите кандидати са хора, които се придвижват в инвалидна количка. По направлението за достъпна среда може да се кандидатства с проекти на стойност между 10 000 и 100 000 лева


Всички новини от категория Моят град.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички