Изработват рекламни материали за тайните на Родопите

Изработват рекламни материали за тайните на Родопите | StandartNews.com

Кърджали. Започва изработването на рекламни материали - каталози, брошури, дипляни, банери, рекламни филми и клипове, мултимедийни дисковe по проекта „Източният свят на Родопа планина".

През седмица се очакват първите специалисти от екипа, които ще правят снимките и филма. Водеща организация при разработването на общия туристически пакет е община Момчилград, а нейни партньори са общините Кърджали, Кирково и Крумовград.Идеята е да се привлекат повече туристи и те да остават поне по едно денонощие във всяка една от общините, защото в Източните Родопи се намират както световноизвестните мегалитни паметници Перперикон, Татул, много скални ниши, древната обсерватория Харман кая, така и природните феномени- Каменната сватба, Каменните гъби. С изработените рекламни материали регионът ще участва в туристически борси в България и чужбина. Желанието е след отварянето на прохода Маказа туристическият пакет да бъде разширен с включването на обекти от съседните държави Гърция и Турция.Пакетите ще обхванат всички участници в туризма – хотели и места за настаняване, ресторанти, магазини за сувенири, кафенета, информационни центрове, гидове.

В помощ на гостите в Източните Родопи от края на м. г. в Кърджали заработи Туристически информационен, който се намира в началото на парк Простор, непосредствено до стадион „Дружба", съобщи Айдън Серкан от община Кърджали.В него желаещите получават безплатна информация за всичко, което се случва в областта на туризма - туристически маршрути и обекти, географски забележителности, археологически и исторически паметници. На индивидуалните и групови посетители се предоставя и информация за спортни и културни събития, места за настанявания, атракции.Центърът има вече и разработен уеб сайт, отправен от електронната страница на Община Кърджали, който е виртуален посредник между гостите и местата, които те биха искали да посетят или да научат повече за тях.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай