Изплатиха 30 хил. лв. на артисти в Кърджали

Изплатиха 30 хил. лв. на артисти в Кърджали  | StandartNews.com

И задължения към фирми - доставчици

В резултат на оздравителната програма на Театрално – музикален център „Димитър Димов" в Кърджали и добри финансови показатели през първото тримесечие на 2016 год. бяха разплатени всички граждански договори в размер на 9 010 лв. на артисти-изпълнители за последните три години 2013, 2014 и 2015г. Изплатени са и 19 860 лв. задължения към фирми и доставчици. Със средствата, отпуснати от Министерството на културата, се улеснява и стабилизира работата на ТМЦ в Кърджали.

Точно преди година театърът в Кърджали имаше сериозни финансови задължения- над 170 хил. лв. за ток, вода, телефони, преразход на фонда за заплати. Бяха спрени телефоните, водеха се преговори с EVN да не бъде прекъснато електорзахранването. Тогава културната институция бе поета от временно изпълняващия длъжността директор Гълъб Бочуков.

За излизане от кризисната ситуация бяха съкратени първоначално 14 души. Част от персонала премина на намалено работно време. Предприети бяха и други мерки. В момента е насрочен конкурс за директор на театъра.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай