Изолирани в снежен капан и в Кърджали

Изолирани в снежен капан и в Кърджали | StandartNews.com

В Хотел „Планински изглед" в Ардинско има изолирани 80 туристи, 50 съдии от един районен съд в Южна България и 30 учители от едно кърджалийско училище. Те не са бедстващи, имат храна, топлина. Това съобщи по време на заседание на Кризисния щаб в Кърджали директорът на ОД „ПБЗН " Христо Тодоров. Той поиска от министър Вучков допълнително две АТВ с вериги с аргумента, че благодарение на тази техника пожарникарите са успели да стигнат до всички болни.

Тодоров съобщи, че от събота до днес са реагирали на над 200 сигнала за кризисни ситуации. Само днес сигналите са били 28. Работят 14 екипа. Предимно се налага отстраняване на паднали дървета за осигуряване на достъп на линейки до болни. Благодарение на спасителите до болницата са транспортирани 14 души. Четирима от тях са за инсулин, 8 са за диализа и 2 деца.

Областният управител Илия Илиев посочи, че е поискал хеликоптер за оказване на помощ при ремонт на подстанция в Бял извор. Поради лошите метеорологични условия полета се е отложил за утре, ако до тогава екипите на ЕСО не отстранят аварията.

Министърът на вътрешните работи в оставка Веселин Вучков, който участва в работата на Кризисния щаб, даде много добра оценка за работата на служителите на МВР в Кърджалийско, които са осигурили на само засилено полицейско присъствие, където е нямало ток, но са съдействали за разчистване на пътищата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай