Избраха дама за временен кмет на село Брезница

Избраха дама за временен кмет на село Брезница | StandartNews.com

Благоевград. Досегашният управник Иса Хаджиали стана преподавател по биология в Софийския университет
Досегашният секретар на кметството в село Брезница Ава Джугдан ще е вр.и.д. кмет на селището до насрочването на частични местни избори с указ на президента Росен Плевнелиев.

Общинският съвет в Гоце Делчев единодушно гласува тя да заеме поста, тъй като нямаше друга кандидатура. До нейния избор се стигна, след като селският управник Иса Хаджиали, спечелил изборите през 2011 г., напусна поста. С решение на Общинската избирателна комисия от 30 август правомощията му бяха прекратени. „Това е моят избор. Искам да се развивам в областта на лубимата ми наука. Вече съм преподавател по „Методика на биологията" в Софийския университет. Не съжалявам за взетото от мен решение. Пожелавам успех на наследника си на кметския стол", заяви Иса Хаджиали, който преди време успешно придоби академична длъжност „главен асистент".

Сега най-голямото населено място в община Гоце Делчев ще се командва от дама. Ава Джугдан бе секретар на кметството през последните 6 години. „Имам опит в работата. По нищо не личи, че известно време бяхме без кмет. Вярвам, че ще се справя, благодаря на общинските съветници за гласуваното доверие. Познавам проблемите на Брезница и заедно с местните хора ще ги решаваме, за да продължи селището ни да се развива4, каза вр.и.д. кмет на селото Ава Джугдан. Тя е с висше образование по специалността "Публична администрация". Предложението да заеме временно най-високия пост в населеното място е на самия Иса Хаджиали.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай