Италианци дават рамо на Търново за културна столица на Европа

Италианци дават рамо на Търново за културна столица на Европа | StandartNews.com

Велико Търново. Италианци се обявиха в подкрепа на старата столица за надпреварата за Европейска столица на Културата през 2019 година. Заместник-кметът на Велико Търново Ганчо Карабаджаков и Лоредана де Лука – Директор на Фондация „ПеруджаАсизи 2019" подписаха Меморандум за сътрудничество.

Двете страни се ангажират да подготвят съвместни проекти и да работят заедно в областта на културата, науката, изкуствата, образованието и опазването на културно – историческото наследство. В договора се предвижда партньорство и сътрудничество между университетите и академичните общности от градовете - партньори.

Лоредана де Лука е останала с прекрасни впечатления от старата столица и развитието на туризма. „Градът ви определено заслужава да спечели титлата Европейска столица на културата през 2019 година. Нямам търпение да започнем да работим заедно. Екипът ви е много отворен, а хората в града са много мили, гостоприемни и духовни", заяви Лоредана де Лука.

„ПеруджаАсизи 2019" е съвместен проект и кандидатура на два италиански града от областта Умбрия за Европейска столица на културата през 2019 година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай