Исперих отново с нов временен кмет

Исперих отново с нов временен кмет | StandartNews.com

Исперих. Нов трети заместник кмет ще управлява временно Исперих. Сесия на общинския съвет реши отговорностите на градоначалника да се поемат от третия заместник кмет Бейсим Руфат.

Руфат влезе във въртележката, след като през април титулярът Бейсим Басри бе обвинен в опит за убийство и задържан по искане на прокуратурата. Преди да влезе в ареста Басри делегира правата на заместничката си Невен Скендер. Съветниците обаче й отказаха доверие и местния парламент гласува временен управник да стане другият заместник кмет Нехире Юмер. След три седмици на поста обаче Юмер влезе в болница и ще отсъства дълго. Това наложи поредната смяна, за която местният парламент одобри третият заместник кмет Бейсим Руфат.

Докато вървят кадровите смени в кметския кабинет в Исперих, споровете за градоначалническите пълномощия предстои да влязат в съда. Отстранената по волята на общинските съветници от временото управление Невин Скендер обжалва решението им. В началото на следващата седмица административния съд в Разград ще гледа делото по нейната жалба.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай