Искат възстановяване на старозагорската дирекция на НАП

Искат възстановяване на старозагорската дирекция на НАП | StandartNews.com

Стара Загора. Да бъде възстановен статута на териториалната дирекция на НАП в Стара Загора, какъвто бе до началото на 2010 година. Това предложение до министъра на финансите Петър Чобанов е направил старозагорският областен управител Живка Аладжова.

Тя е мотивирала искането със стабилното икономическо развитие на Старозагорска област. В нея сега активно работят над 62 000 фирми като само от началото на годината са били регистрирани нови 1200. По данни на „Индъстри Уоч"областта е четвърта по производство на БВП на глава от населението. Освен това сеташният офис на НАП в Града ан липите разполагал с една от най-модерните и функционални административни сгради. Доказани бил и иновациите и добрите практики, които прилагат данъчните инспектори. В последната година на съществуването си като самостоятелна, териториалната дирекция в Стара Загора е постигнала най-добра събираемост на приходите при най-ниски разходи на един служител в страната.

В мотивите си за възстановяване на териториалната дирекция на НАП областният управител посочва и недоволството на старозагорския бизнес от непрекъснатите пътувания до дирекцията в Пловдив и свързаните с това по-големи разходи.

Старозагорският губернатор настоява възстановяване на териториалната данъчна дирекция в Стара Загора да залегне в готвените промени в Закона за НАП, както и в Закона за бюджета за 2014 год.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай