Искат оставката на кмета на Плевен

Искат оставката на кмета на Плевен | StandartNews.com

Плевен. Подписка с искане на оставката на кмета проф. Димитър Стойков организираха група уволнени от него бивши служители. С безпринципната чистка на неудобни хора градоначалникът източва бюджета на общината, която изплаща големи обезщетения. В това го обвини бившата директорка на историческия музей Стефка Григорова.

Григорова е задействала процедура за запориране на сметките на общината, която бави изплащането на над 6 000 лева, присъдени й от съда. Тя е уволнена два пъти. „България на гражданите" обяви подкрепата си за инициативния комитет за сваляне на плевенския градоначалник.

„Ние вече поискахме от Общинската избирателна комисия да отстрани кмета Димитър Стойков заради това, че работи по още два трудови договора като хирург в болницата и преподава в медицинския университет. Комисията бе длъжна да предприеме това действие и да изпълни изискването на закона за местното самоуправление, но тъй като е доминирана от ГЕРБ, него направи", заяви бившият председател на общинския съвет Георг Спартански, който е в ръководството на „България на гражданите".

Той заяви, че до края на седмицата ще бъде изпратен сигнал до прокуратурата и до ЦИК за това, че ОИК не изпълнява задълженията си.

Самият Стойков е потвърдил тези обстоятелства. Той е подписал документ, тъй като му е поискан официален отговор по закона за достъп до информация, твърди Спартански.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай