Инфекциозното отделение на болницата в Благоевград остана без лекари

Инфекциозното отделение на болницата в Благоевград остана без лекари   | StandartNews.com

Благоевград. Инфекциозното отделение на областната болница в Благоевград остана без лекари. В тази връзка ръководството на лечебното заведение е взело решението отделението да не приема пациенти и да спре своята дейност.

Тримата лекари, които са останали да работят в отделението, са излезли в отпуск по болест, в рамките на няколко дни. Това създава проблем да се изпълняват изискванията по клинична пътека, става ясно от думите на заместник-директорът на болницата доцент Димитър Недин.

Преустановяваме дейност, тъй като всичките ни хора, които могат да са носители на клинични пътеки си ползват отпуска по болест. Ние не можем да изпълняваме условията, за да обслужваме пациенти, обясни той и уточни, че останалият медицински и обслужващ персонал в отделението също е пуснат в отпуск.

"Инфекциозно отделение на МБАЛ - Благоевград няма да приема пациенти поради временна нетрудоспособност на лекарите работещи в отделението. Ръководството на болницата моли, всички пациенти от други лечебни заведения нуждаещи се от превеждане в инфекциозни клиники да бъдат транспортирани до Софийски лечебни заведения", пише на официалния сайт на болницата.

За последните няколко месеца над десет лекари и специалисти са напуснаха държавната болница и започнали работа в частна клиника в Благоевград.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай