Илия Илиев – новият областен управител на Кърджали

Илия Илиев – новият областен управител на Кърджали | StandartNews.com

Новият областен управител на Кърджали е шести по ред след въвеждане на институцията областен управител в най – новата история на страната.За втори път след Иванка Таушанова / 2009- 20012/ представител на ГЕРБ оглавява областната управа в Кърджали.

„Илиев е човек с политически опит, има подкрепата на всички хора от организацията в област Кърджали, познава спецификата на Източните Родопи и ще може да осъществява добра връзка с правителството", бе първият коментар на народния представител от ГЕРБ Цвета Караянчева и областен лидер на партията в Кърджали.
Илиев е председател на общинска организация на ГЕРБ в Кърджали, от три години е водач на групата съветници на ГЕРБ в местния парламент и член на три постоянни комисии по бюджет и финанси, икономическа политика устройство на територията и екология.

По мнение на колегнте му от партийна група винаги е остоявал позицията на кърджалийци, познава проблемите на областния град и вече е натрупал сериозен опит в работата на Общинския съвет.
През 2009 г. Илия Илиев участва в местните избори за кмет на Кърджали, а на последните парламентарни избори през 2014 г. е втори в листата на ГЕРБ в 9 Многомандатен кърджалийски регион.
45-годишният икономист е роден в Кърджали, занимава с частен бизнес, той е с тракийски корени, семеен с един син.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай