И „митничари” в схемата на телефонната мафия

И „митничари” в схемата на телефонната мафия | StandartNews.com

И „митничари" се появиха в измамната схема на телефонната мафия в Пиринския край. А в капана на „Ало"-измамниците попадна 90-годишен дядо от Петрич. Той подал жалба във вторник следобед в полицията, че е жертва на измамна схема. Старият петричанин обяснил, че към 11:00 часа на същата дата на телефона му се обадил непознат мъж, който се представил като познат съсед, работещ в чужбина. Разказал, че има запорирани на ГКПП-Кулата радиатори и му е поискана сумата от около 3000 лв. за тяхното освобождаване.

Потърпевшият и наивен старец предал сумата на дошлия пред дома му мъж. Час по-късно отново звъннал домашния телефон. Друг измамник се представил за митнически служител. Той поискал още 2800 лв. за освобождаване на радиаторите, тъй като при незаплащане на цялата сума до 18:00 часа същия ден радиаторите ще бъдат върнати в Гърция. Дядото дал и тези пари на същия куриер, който дошъл да ги вземе. За случая е уведомена районната прокуратура в Петрич.

ОД на МВР-Благоевград призовава гражданите за повишено внимание и проява на мнителност към лица, които чрез телефонно обаждане ги въвеждат в заблуждение с цел получаване на парични суми. За предотвратяване на подобен вид престъпления е необходимо гражданите веднага да се свържат с близки, роднини или съседи и да позвънят на тел. 112.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай