И Кърджали се преклони пред Апостола

И Кърджали се преклони пред Апостола  | StandartNews.com

Кърджали. С изпълнение на стихове за Левски и вечните песни на България започна общоградското тържество в Кърджали по случай 176 години от рождението на Апостола на свободата.

Много кърджалийци се събраха пред паметника на великия възрожденец в центъра на града, за да поднесат венци и цветя на признателност пред делото на великия българин.

„Във всяко българско сърце има кътче, отредено за Левски, към когото се обръщаме винаги в тежки моменти на личностна и емоционална оценка.С него проверяваме себе си като дух, воля и вяра", каза Красимира Атанасова от Тракийско дружество Кърджали.

„Българите трябва да заложим на това, което ни обединява, а не на това, което ни разделя", подчерта и 21 –годишния Тони Асенов, който бе дошъл с приятели.

В организирано от община Кърджали и Общински комитет "Васил Левски" тържество се включиха зам.-кметовете на община Кърджали Елисавета Кехайова и Мухарем Мухарем , областният управител Бисер Николов, лидери на политически партии, представители на патриотични организации, ръководители на културни институции, много граждани. „Всички ние се гордеем с делото на Левски, който пренесе в олтара на свободата най-свидното - живота си. Ние не познавам по-могъщ, обединяващ фактор за нас от личността на Васил Левски", припомни изповядваните от Апостола идеи в емоционалното си слово председателят на Общински комитет „В.Левски" Иванко Маринов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай