Хюндай инвестира в обучението на млади автопилоти

Хюндай инвестира в обучението на млади автопилоти | StandartNews.com

Иновативен проект по образец на Световния рали шампионат "WRC-Hyundai Racing Trophy 2015", стартира за пръв път в България. „Стратегията на този проект е да направи автомобилния спорт в България по-достъпен за младите пилоти, да им предоставим възможност да се докоснат до неговата магия по възможно най-професионалния начин", представи го проектният мениджър на Hyundai Racing Trophy Георги Гвоздейков днес в Стара Загора.

Тук пристигнаха представители на водещата английска компания "Custom Cage", заедно с нейния основател Роджър Невит Фирмата е световен лидер в разработването и производството на рол кейдж инсталации в спортните автомобили. Рол кейдж e специално разработена метална конструкция, която се инсталира в автомобила за безопасността на шофьора при преобръщане и други екстремни ситуации..

„Нашата разработка е в съответствие с изискванията на Международната автомобилна асоциация, а това са най-високите изисквания в автомобилния спорт, посочи Роджър Невит. Шефът на английския екип - инж. Даниел Грeъм, пък добави, че интериорът на автомобилите ще бъде 80% променен. Купето ще бъде презаварено за по-голяма здравина. Ще бъде променена и спирачната система, а арматурното табло ще бъде премахнато и автомобилът ще стане по-лек.

След като бъдат готови 10-те преобразени автомобили Hyundai Rally Trophy ще ги преодстави на млади пилоти за трите години на проекта срещу определена вноска. На практика това ще бъде закупуване на автомибила на лизинга, като тази вноска включва и изцяло поддържката и сервиза на състезателния автомобил за този период.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай