Хванаха контрабанда с тютюн за наргиле на кораб

Предотвратиха щети на държавата за над 1 млн.лева

Хванаха контрабанда с тютюн за наргиле на кораб | StandartNews.com

Варна. При съвместна операция на Гранична полиция и митница Варна на кораб, пристигащ от Обединените Арабски емирства, е разкрита контрабанда на тютюн в особено големи размери, съобщиха от Окръжната прокуратура. Нелегалната стока е близо 6 тона, а стойността на акциза е над 1 млн. лева.

Тютюнът е гел за наргиле и бил открит в 5970 пластмасови кутии, които не били прикривани, а веднага лъсвали при проверка на контейнера на борда на кораба. Това е станало в присъствието на представител на фирмата, поръчала стоката, който не е задържан, но срещу него се води разследване във Варненската окръжна прокуратура.

Делото се води срещу неизвестен извършител за престъпление по чл. 242 ал.4 от НК, като наказанието е лишаване от свобода от пет до петнадесет години и глоба от петдесет хиляди до двеста хиляди лева, уточниха от държавното обвинение.

Досега фирмата –получател, която е от Западна България, не е засечена да внася контрабандни стоки през пристанищата Варна и Бургас, според сайта "ТОП новини". Контрабандната стока е била на кораба „Екватор", който плава под флага на Антигуа и Барбуда. Акцията по залавянето му на пристанище Варна -Изток е била в сряда.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай