Хванаха 14 афганистанци с водач македонец на „зелена” граница

Хванаха 14 афганистанци с водач македонец на „зелена” граница | StandartNews.com

Благоевград. Поредната група бежанци задържаха служители на Гранично полицейско управление – Благоевград. След 01,00 часа тази нощ граничен патрул забелязал над 10 души да преминават държавната ни граница с Македония в гората край ГКПП – Станке Лисичково. Веднага подали сигнал за нарушителите на своите колеги.

„Направихме необходимата организация и малко по-късно ги задържахме. Не оказаха съпротива при залавянето им. Групата е от 15 души - 14 афганистанци и македонец, който е бил техен водач", казаха участници в акцията. Всички са закарани на преглед в МБАЛ – Благоевград преди да бъдат вкарани зад решетките. След това бежанците са транспортирани в ареста на благоевградската гранична полиция.

По случая е образувано досъдебно производство за незаконно преминаване на държавната ни граница. Прокурор ръководи следствените действия. Търси се преводач, за да се разпитат заловените. Афганистанците платили на македонеца, за да ги прекара зад граница. държавното обвинение ще прецени дали чужденците да останат в ареста и докога, или да се настанят в Център за бежанци.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай