Хиляди работни места откриват в Пловдив

Хиляди работни места откриват в Пловдив | StandartNews.com

Превръщането на Пловдив в регионален хъб за IT и аутсорсинг индустрията е цел номер едно за бизнеса в града, стана ясно по време втората годишна аутсорсинг конференция, провела се в Пловдив. Над 320 бяха участниците в събитието, като сред тях бяха представители на над 100 технологични компании. Влизащите в града фирми лесно намират квалифицирана работна ръка, а 40 хил. студенти учат в местните 9 университета. Постепенно отпада и проблемът с качествените офис площи, което доскоро спираше потенциалните инвеститори да влязат в града. "Като сектор в икономиката с най-висока добавена стойност, аутсорсинг компаниите имат и специфични изисквания относно офисите, които наемат", каза Константин Бояджиев, директор "Бизнес развитие" в Галакси Инвестмънт Груп.

"Вярваме, че нашият проект Офис парк Пловдив ще отговори на търсенето на висококачествени офис площи", допълни той. Най-модерният офис проект в Пловдив в момента се строи от Галакси Инвестмънт Груп. Комплексът ще бъде разположен на бул. "Свобода", близо до Мол Пловдив и ще представлява две сгради с разгъната застроена площ от 19 350 кв. метра и с общ капацитет от 2000 души. Строителството ще протече на два етапа. В първия етап ще се изгради 7-етажна сграда с 6 етажа офиси и партер, която се очаква да бъде готова през септември 2016 г. Очакванията са инвестицията да съживи икономиката в града и да помогне за разкриването на много нови работни места.

Проектът ще предложи удобни, голямо форматни офиси, отговарящи на високите изисквания на наемателите от различни сектори на бизнеса и по-специално на компаниите от аутсорсинг и IT индустрията. "Галакси Инвестмънт Груп" ще работи с наематели, които търсят първокласни офиси, с гъвкави пространства и отговарящи на европейските стандарти. Компанията е доказала ефективното си сътрудничество с аутсорсинг и IT индустрията. Пример за това са компаниите Софика и Scalefocus, които вече предпочетоха да наемат площи в Роял Сити Бизнес Парк, стопанисван от компанията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай