Хасковско в половин метров снежен капан

Хасковско в половин метров снежен капан | StandartNews.com

Почти половин метрова снежна пелена се образува в късния съботен следобед в Хасково. В града не спира да вали повече от 15 часа. Въпреки че температурите през деня останаха над нулата, заради неспиращият сняг се получи и усложняване на обстановката.

58 села в хасковско останаха без ток заради тежкия мокър сняг, който нанесе щети по електропроводите, освен това събори и много дървета. 28 групи на ЕВН работят по отстраняването на повредите в областта. Заради липсата на ток обаче много помпени станции спряха да работят, което пък остави няколко населени места без вода.

До късния следобед все още затворени за тежкотоварни автомобили останаха пътищата в региона. Напълно непроходими са и двете отсечки между Хасково и Кърджали – през селата Николово и през селата Маслиново – Мост. Невъзможен за движение остана до късно в събота и пътят през Симеоновград за Гълъбово. Камионите изчакват отстрани на пътя.

Заради трудно проходим участък от снега и аварирали автомобили в преспите се наложи линейка със сърдечно болен мъж от село Нова надежда да бъде конвоирана към областния град от два пожарни автомобила.

Завъртял се в снега тир пък затвори още сутринта международното шосе към Турция Е 80.

Обилния сняг вдигна и нивата на реките в региона. Повишение на речните нива беше отчетено на р..Марица в Свиленград с 1 метър, което е на около 2 метра от критичния максимум. Високо е и нивото на яз. Студен Кладенец, като прогнозите са, че вероятно той ще започне да прелива през преливника. Река Мартинка обаче още преди обяд излезе от коритото си през една от скъсаните диги край Димитровград. Заради опасността от наводняване там беше рапореден дежурен екип.

Заради тежката зимна обстановка беше отложен и насрочения за 14.30 мач между Хасково и Славия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай