Губернаторът на Добрич свиква по график заседанията на новата власт

Губернаторът на Добрич свиква по график заседанията на новата власт | StandartNews.com

Областният управител на Добрич д-р Маргарита Новоселска в рамките на правомощията си по Закона за местното самоуправление и местната администрация обяви график за свикване на първите заседания на новосформираните общински съвети по общини в областта. Това съобщиха от пресцентъра на областна администрация.

Оттам уточняват, че преди началото на първото заседание, новоизбраните общински съветници и кметове полагат клетва по чл. 32, ал.1 от ЗМСМА в присъствието на областния управител, на председателя или член на Общинската избирателна комисия и на граждани. Според изготвения вече график първото заседание на новия Общински съвет в Добрич ще се проведе в четвъртък от 10 часа. Ден преди това в същия час ще положат клетва новите съветници в Балчик.

В петък, също от 10 часа, да работят за жителите на община Каварна, клетва на първото заседание ще положат новите съветници в Каварна, а в Шабла заседанието ще се проведе от 13 часа. В заповедта на областният управител е видно, че всички новоизбраните местни парламенти в осемте общини ще проведат първите си заседания в рамките на три дни - от сряда до края на работната седмица. Съгласно закона в заповедта е посочен и дневният ред на заседанията - откриване от най-възрастния общински съветник и втора точка - избор на председател на Общинския съвет.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай