Губернаторът на Добрич подкрепя „Бялата лагуна" за конкурса „Инвеститор на годината"

Губернаторът на Добрич подкрепя „Бялата лагуна" за конкурса „Инвеститор на годината" | StandartNews.com

Областният управител на Добрич Детелина Николова подкрепи ваканционно селище „Бялата лагуна" за участие в конкурса „Инвеститор на годината", съобщиха от пресцентъра на администрацията, като уточняват, че Българската агенция за инвестиции организира за десети пореден път годишните награди и конкурсът цели да отличи най-значимите инвестиционни проекти, реализирани през 2015 г.

Ваканционното селище е предложено от община Каварна. То е съвместна инвестиция на собственика на ваканционния обект - "Албена" АД и международната туристическа компания „Томас Кук Скандинавия", която възлиза на стойност над 40 млн. лева. Клубното селище бе открито през юни миналата година и през летния сезон работи с пълен капацитет. Комплексът разполага с 226 студия и апартаменти на първа линия и 70 в паркова зона. „Бялата лагуна" се определя като двигателят за увеличаването на скандинавските туристи не само в региона, но и за цялото северно Черноморие и затова свидетелства фактът, че миналото лято бяха посрещнати гости от четири скандинавски държави - Швеция, Дания, Финландия и най-вече Норвегия.

С отваряне на вратите си комплексът осигури 200 работни места, което значително намали нивото на безработицата за Каварна и региона. Селището е 4-звездно, има два ресторанта, няколко басейна, супермаркет, фитнес с панорамна морска гледка. В допълнение за всеки по нещо има и сцена за вечерна анимация и концерти на плажа. Церемонията по награждаването ще се състои в началото на 2016 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай