Губернатор залага на инициативата на общините и гражданите

Губернатор залага на инициативата на общините и гражданите | StandartNews.com

Стара Загора. "Ако постигнем очакваните от гражданите диалог, отговорност и доверие в общините, ще означава, че сме си свършили половината работа в името на местната общност. За развитието на региона е важна всяка инициатива, която би създала заетост и привличане на инвестиции". Това подчерта новият областен управител на Стара Загора Живка Аладжова на срещите си с ръководствата на общините Павел баня, Братя Даскалови и Опан в петък.

Аладжова започна поредица срещи с местните ръководства за запознаване с проблемите на 11-те общини. Затрудненията по реализацията на европейските проекти, тревожното състоянието на третокласната и четвъртокласна пътна мрежа, липсата на средства за изграждане на детски заведения в малките общини са част от проблемите, които поставиха кметовете.

Старозагорският губернатор се срещна и с представители на наскоро учредения Национален съюз на миньорите и енергетиците. Близо 60-те ветерани от енергетиката - бивши ръководители и експерти, имат своя дългосрочна програма и стратегия за излизане от енергийната криза в България и настояват тя да бъде разгледана от новото ръководство на Старозагорски регион.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай