Губернатор върна решение за продажба на спорни имоти

Губернатор върна решение за продажба на спорни имоти | StandartNews.com

Стара Загора. Областният управител на Стара Загора Живка Аладжова е върнала решение на общинския съвет в Казанлък за продажба на два имота в черноморския курорт Равда за ново обсъждане.

"Решението е незаконосъобразно, тъй като касае разпоредителни действия с имоти, собствеността, върху които не е изрично и окончателно установена", посочва мотивите си старозагорският губернатор. Общината е издала актове за общинска собственост, които били констативни и не създавали права върху собствеността на двата имота. Освен това, в самото решение ставало ясно, че собственик на единия от имотите е трето лице, а за втория – общината била съсобственик с друго трето лице, без да са посочени идеалните части, които притежава.

От направената проверка в областната администрация в Бургас станало ясно още, че за двата поземлени имота имало издаен акт за държавна собственост от 1972 г., който не бил отписан от актовите книги за държавна собственост до този момент.

Имотите са територията на бившия пионерски лагер на община Казанлък до морето. Единият е близо 3 хил. кв., а другият – над 5600 кв.м и е трябвало да се продадат на публични търгове чрез явно наддаване общо за малко над 1 млн. лв.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай