Губернатор скастри кмета за Морската градина

Губернатор скастри кмета за Морската градина | StandartNews.com

Варна. След протеста срещу забраната за коли в Морската градина областният управител Иван Великов направи обръщение към варненци, в което скастри кмета Иван Портних.

„Похвално е, че един политик се опитва да спази предизборните си обещания, но искам да подчертая, че това не може да става чрез потъпкване на основни човешки права. Предпочитам да допусна, че кметът е бил подведен в условията на силен стремеж към проява на политическа воля", се казва в писмото на Великов.

Според него не е решение да се въведе забранителен режим, който предварително е обречен на провал. „Не може да ограничиш правото на достъп, без да дадеш нормална алтернатива. Вероятно такова решение няма да удовлетвори напълно собствениците, но поне би било по-приемливо, отколкото настоящия абсурд, при който рискуваш да те репатрират при всеки опит да паркираш близо до своя дом", допълва още Великов. Според него не може да се иска от полицията да задели огромен ресурс за денонощно наблюдение и хващане на нарушителите, а и кметът може да изпрати хора от общинската полиция, която е на негово подчинение.

Иван Великов, който при управлението на Кирил Йорданов беше шеф на правния отдел в общината, нарече поведението на общинската администрация демагогия. „През годините тъкмо тя последователно е издала десетки разрешения за строеж на сгради с паркоместа и гаражи в местност „Салтанат", мотивира се губернаторът.

Той предлага изграждането на подземни паркинги. Нашата позиция за забрана на движението на автомобили в Морската градина е твърда ,казаха само от общината.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай