Губернатор призова институции за решаването на проблемите на ромите

Губернатор призова институции за решаването на проблемите на ромите | StandartNews.com

Областният управител на Благоевград Бисер Михайлов свика заседание на Областния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси. То се състоя във вторник в конферентната зала на областната администрация.

Губернаторът призова представителите на различните институции за солидарност и активност от страна на всички за решаване на проблемите на ромите на социално и икономическо равнище. На заседанието присъстваха шефове и експерти на Регионална здравна инспекция, Регионална инспекция по околната среда и водите, Регионална служба по заетостта, ОД на МВР - Благоевград, Комисията за защита от дискриминация и общините.

Целта е да се начертаят конкретни мерки, с които да се започне същинското решаване на проблема. След приключване на заседанието членовете на Областния съвет участваха в официалната церемония по награждаване на деца от ромски произход с отличен и много добър успех. Тя бе в зала „22 септември", организира се от Сдружение „Лидер". Повод за наградите на младежите бе Международният ден на ромите на 8 април.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай