Граничните власти задържаха за месец 34 сирийци

Граничните власти задържаха за месец 34 сирийци | StandartNews.com

Добрич. За месец граничните власти в Добричко са задържали 34 сирийци, опитали нелегално да преминат границата с Румъния на път за Западна Европа, съобщи началникът на Гранична полиция Руслан Томов.

Най-голям брой бежанци - 26 души, е направил опит да премине границата преди две седмици в ТИР, каза още той. Други четирима, опитали да пресекат браздата на Кардам, са били заловени в близост до общинския център - град Генерал Тошево. Други четирима бежанци били оставени от кола в покрайнините на Дуранкулак - другото погранично село в Добричко, на което има пункт между страната ни и Румъния.

Бежанците успели да минат на румънска територия, но там били заловени от румънските власти, които ги върнали на наша територия, сподели още Томов и добави, че са предадени на граничното полицейско управление в Генерал Тошево, като предстои в четвъртък да бъдат изправени пред съд.

Шофьорът на ТИР-а, превозвал групата от 26 бежанци е осъден на 11 месеца лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок и глоба от 3 хил. лева, а сирийските бежанци, след като са били осъдени са изпратени в разпределителни центрове, каза още началникът на Гранична полиция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай