Градят нова учебна база за талантите на Тео

Градят нова учебна база за талантите на Тео | StandartNews.com

Децата от прочутата школа по физика на казанлъшкия педагог Тедоси Теододисиев съвсем скоро ще учат в съвсем нова, модерна база. Първата копка на новия център за природоматематически науки бе направена в събота, когато градът отбелязва своя обичан празник на розата. Новата сграда ще бъде на три етажа със сутерен и на практика ще бъде ново учебно крило на местната прироматематическа гимназия „Никола Обрешков". „Преди две години общината финансира поректирането на новия център и заедно с ръководството на училището си бяхме поставили оптимистичен срок за изграаждането му 5 години, но благодарение на разбирането на държавата и правителството той ще бъде готов през септември за началото на новата учебна година", заяви кметът на Казанлък Галина Стоянова с благодарност към премиера Бойко Борисов и неговия кабинет, финансирали строежа. Близо 500-те хил. лв са от бюджета на просветното министерство.

„В изграждането на този център има изключително много символи Още в началото на нашия мандат правителството фокусира вниманието си върху образованието като приоритет, и то върху онези образователни реформи, които могат да тласнат държвата напред", подчерта вицепремиерът и вътрешен министър Румяна Бъчварова, която поздрави своите земляци. Да изграждаш училища, това означава, че имаш сигурност и добра посока за развитие, че инвестираш в бъдещото", добави тя. Според Бъчварова най-важното е талантливите български деца, като възпитаниците на Тео, да остават в България и всичките усилия на правителството и на държавата ще бъдат насочени към тяхната реализация у дома.

„Две трети от моя педагогически стаж мина без кабинет по физика, а съвсем скоро нашата школа излъчи 25-ия си абсолютен шампион на световна Олимиада", подчерта радостен главният виновник за тази инвестиция на правителството в Казанлък – педагогът-магьосник Теодоси Теодосиев - Тео.

Една симовлична грешка беляза старта на новия строеж. Вицепремиерът Бъчварова на два пъти не успя да счупи бутилката с шампанско върху готовия да направи първата копка багер и я подаде на Тео, който я строши от раз. „Бъдещият център си познава стопанина...", изпратиха с ръкопляскания щастливата поличба присъстващите на церемонията.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай