Градски транспорт и музеи с една карта в София

Градски транспорт и музеи с една карта в София | StandartNews.com

София. Комбинирана карта „София" за градския транспорт и за посещения в общинските музеи и галерии е една от новите идеи на Центъра за градска мобилност (ЦГМ) в столицата с цел привличане на туристите. Общинското предприятие представи предложенията си за промяна в тарифната политика.

С цел гражданите да не пътуват гратис, но придвижването из столицата да не е непосилен разход, ЦГМ предлага нови комбинации и намалени цени. 

Уикенд карта за 4 лв. за автобуси и метро е друго предложение за оптимизиране на разходите за транспорт на софиянци и гости на града. Картата за три дни пък ще струва 8 лв. 

От ЦГМ предлагат сериозно намаление на цената на годишната карта за пътуване. В момента тя струва 500 лв. Плановете са цената й да се намали на 364 лв. - да се пътува за по-малко от лев на ден. Идеята е да се стимулират фирми да купуват годишни карти за служителите си.

Цената на еднократното пътуване остава един лев. От ЦГМ искаха увеличение, но не са успели да докажат, че повишението ще гарантира по-големи приходи.

Първите 10 минути паркиране в синя и зелена зона да са безплатни е друга практика, която ЦГМ смята да въведе. Тази седмица Софийският административен съд обяви за незаконна практиката да се поставят скоби и да се вдигат коли с "паяк" в синята и зелената зона за паркиране. Решението предстои да бъде обжалвано.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай