Градът на липите има вече и мобилен гид

Градът на липите има вече и мобилен гид | StandartNews.com

Община Стapa Зaгopa получи пoощpитeлна нaгpaда зa дигитaлeн мapкeтинг и ayдиo гид – мобилно приложение за смартфони. Наградата беше присъдена от организаторите на националния конкурс „Read & Travel" 2015 (Чeти и пътyвaй), по време на международното изложение „Културен туризъм" - Велико Търново, в началото на април.

„Приложението може да бъде изтеглено от мрежата, на адрес:http://pocketguideapp.com/en/starazagora, работи автоматично и се ползва вместо екскурзовод за туристическа обиколка на града", поясняват от общинската администрация. Аудио записи на български и английски език и карта с очертан маршрут помагат в пешеходния тур „Стара Загора – град с история от 8000 години".

Обиколката, с дължина 2,3 км. продължава 2 часа и включва 13 от най-интерeсните обекти от историята на града - от най-старите жилища в Европа - неолитните (VI хил.пр.Хр.), до днешния туристически информационен център. По време на цялата обиколката, мобилното приложение позволява на посетителите да записват своите преживявания чрез снимки, видео, в т.ч и 3D, лични аудио коментари и да ги споделят със своите приятели в социалните мрежи.

Освен забележителностите от основния маршрут, виртуалният гид представя и други забележителности в града и околностите - къщата на поета Гео Милев, красивия булевард „Митрополит Методий Кусев", който води до най-големия парк на града- Аязмото, кукления театър с пеещия часовник, музея на бирата, курорта Старозагорските минерални бани и други

Старозагорската община представи на форума европроекта „Античното наследство на Тракия", който реализира съвместно с Нова Загора и Раднево.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай